Mamma Nenne

5 tips för en skönare höst

IMG_1271

Bild från Pinterest 

Nu är verkligen hösten på väg och fastän jag själv njuter av hösten, så vet jag att många tycker den känns tung och tråkig. Här kommer mina 5 bästa tips för en skönare och härligare höst.

  1. Tänd ljus. Ofta! Till frukost, lunch, mellis, middag och när du kryper ner i soffan på kvällen. Mysfaktor på hög nivå!
  2. Drick te. På hösten och vintern byter jag gärna ut morgonkaffet mot en stor kopp te istället. Och känns morgonkaffet för heligt för att skippa så ta dig iallafall en kopp varje kväll bara för att få varva ner och värma dig innan läggdags.
  3. Ta långpromenader. Det absolut bästa med hösten, om ni frågar mig, är luften. Efter en kvav och fuktig sommar är den svala och lätta höstluften som terapi för både kropp och själ. Ta åtminstone en liten promenad varje dag och planera in en timme eller två för en längre promenad om helgerna när det kanske finns mer tid.
  4. Rensa garderoben. Plocka ut alla tunna klänningar som får dig att längta tillbaka till de ljumma sommarkvällarna och lägg undan dem till nästa år. Köp dig istället en ny härlig tröja att mysa runt i.
  5. Hemma-spa. När kylan kommer krypande börjar iallafall min hud att kännas torr, och jag tycker det brukar kännas väldigt lyxigt och härligt att försöka införa en kväll för lite hemma-spa i veckan. Har du badkar är ju det ett perfekt sätt att avsluta en gråmulen höstdag på, ett varmt bad, en skön ansiktsmask och sedan få smörja in kroppen med en härlig lotion innan man kryper ner i sängen.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats