Att sluta amma | Mamma Nenne

Mamma Nenne

Annons

Att sluta amma

image

I onsdags när vi var på BVC besök konstaterade vi att Nellie skulle behöva få i sig lite mer mat om dagarna, hon ligger under medelnivån på både längd och vikt och skulle gärna behöva öka en aning mer på sin kurva. Och jag fick tipset att försöka sluta med amningen om dagarna, eftersom Nellie har varit väldigt svårsövd i vagnen några veckor så har hon fått amma sig till sömns förmiddag och eftermiddag och eftersom att jag inte har mycket mjölk kvar så är det inget hon blir mätt på, men hon nöjer sig och äter sedan mindre till mat.

Så nu har vi alltså inte ammat alls sedan i onsdags! Och det har faktiskt gått riktigt bra, hon får välling istället och får då det som mellis på förmiddag och eftermiddag och hon har faktiskt börjat äta bättre. Usch det är så jobbigt när man känner att barnen inte får i sig det de behöver och man blir stressad över att de inte ska växa som de ska! Men jag hoppas som sagt att det ska ordna upp sig nu och att hon ska börja äta mer ordentlig mat. Även om det är väldigt vemodigt att sluta med amningen som är så mysigt. Hon är ju trots allt bara 10 månader, Theodore ammade jag tills han nästan var 1 1/2.

Men men, huvudsaken är att barnen mår bra!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Jennifer Johansson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Åh, vad mysigt med en liten bebis 🙂

    Ja, tiden är ju helt galen och bara springer förbi! Paniken över att inte ha skaffat vagn, säng och babyskydd än är inte kul – dock verkar vi få dessa saker av pappa och hans sambo som de har kvar från bebis-tiden med min yngsta syster – född i januari 2014!:-)

    Kram

Annons
stats