Att sluta med napp | Mamma Nenne

Mamma Nenne

Annons

Att sluta med napp

1 timme och 40 minuter. Så lång tid tog nattningen med Nellie idag. Vi ska göra ett krafttag nu och försöka få henne att sluta använda napp. Hon gjorde ett uppehåll på ca 2 månader tidigare förra året, men sen fick hon ett återfall och sen dess har hon varit hopplös med nappen! Inte nog med att hon MÅSTE ha den när hon ska sova eller åka bil, hon vill ha den jämnt. Och med tanke på att hon faktiskt fyllt tre år nu så är det ju inte så jättebra, framförallt för hennes tänder. Jag får även för mig att det hindrar hennes språkutveckling när hon jämt ska ha den där i munnen! Hon har varit jätteduktig på förskolan och när hon är hemma hos andra, men så fort hon kommit hem så åker nappen in. Så det är ju något hon fått för sig, och jag och Henke har helt enkelt inte varit duktiga nog att plocka bort den här hemma. Men nu ska det som sagt bli ändring. Har en känsla av att vi har några tuffa dagar framför oss, men det får det helt enkelt vara värt.

Så nu får vi se hur natten går, imorgon ska vi även plocka bort nappen för Saga. Tror det blir lättare för Nellie att slippa bli påmind när hon ser lillasysters nappar, och Saga tror jag kommer ha mycket lättare för att sluta så det blir ju bara en bonus i så fall.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Jennifer Johansson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    Vår son var lika ”beroende” av sin napp och jag trodde aldrig vi skulle kunna sluta med den.
    Men nu i september oktober pratade jag med honom om att tomten kanske kommer på julafton och han känner flera små bebisar som inte har någon napp, tänk vad glad han skulle bli om han fick ta med dina nappar. Min son är mycket svag för små bebisar och tycker inte om när någon annna är ledsen. Han tittade på mig och jag vill ha min napp, så sa jag men du behöver inte lämna fören julafton. Okej de va bra tyckte han.
    MEN. Så fock det två dagar så kom han och la sig utan nappen och jag låtsades som ingenting då titta han på mig och sa bebisar ledsna jag stor kille. Sen dess har han inte haft den och lämnade ett paket till tomten med alla nappar 😊
    Ibland sker set bara helt plötsligt när de känner sig redo, kanske kan ni komma på något som gör att ni också lättare klarar släppa nappen ❤️Ville bara he ett tips

Annons
stats