Mamma Nenne

Bra start på dagen

Något jag har gjort till en liten rutin nu de senaste veckorna under sjukskrivningen är att äta en andra frukost efter att jag har lämnat barnen på förskolan.

På morgonen är det oftast lite stökigt med barn som inte riktigt vill gå upp, man ska plocka fram en hel buffé med olika sorters flingor, yoghurt, fil, mjukt bröd, knäckebröd och olika pålägg. Allt för att försöka få i alla barnen något att äta. De vill äta i soffan framför tvn, vilket resulterar i att man får gå och stänga av tvn x-antal gånger med skrikande barn som följd, tyvärr ger jag ibland även med mig och de får äta smörgåsen i soffan (men absolut ingen fil eller yoghurt). Ofta slutar allt med att man själv får sleva i sig en skål med fil medans man plockar undan frukosten igen och börja klä på barnen kläder.

Och ja, jag önskar att vi kunde hitta ett mer harmoniskt sätt att börja våra morgnar på. Men för tillfället är det ungefär såhär det ser ut.

Därför har denna andra frukost blivit ett perfekt andningshål, där man i lugn och ro kan dricka upp sitt kaffe, mumsa på lite goda knäckemackor med avokado eller en skål med gröt, tända ljus och läsa morgontidningen. Utan att med andan i halsen stressa runt för att få barnen redo.

Önskar bara jag kom på den här rutinen tidigare, men nu får jag njuta av den ordentligt den här sista veckan innan jag börjar jobba igen. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att få äta frukost med alla goa ungar på jobbet också!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats