I och med kladdkakans dag som var i veckan så bakade jag och Theodore den här helt ljuvliga kladdkakan. Det kan nog absolut vara den godaste kladdkakan jag ätit, och receptet hittade jag här på Fridas bakblogg.
Ingredienser:
100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en springform, 22 cm. Smält smöret och ställ det åt sidan att svalna. Rör ihop ägg, strösocker och farinsocker. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör och rör tills det blir en jämn smet. Rör i 2 dl av chokladknapparna och häll sedan smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, men ta ut den redan efter 5 minuter för att röra om så inte all choklad hamnar i botten av kakan. När kakan är färdig strör du resten av chokladknapparna på kakan och låter den svalna. Jag serverade den med lättvispad grädde vilket var väldigt gott till.
tur alla bakverk har en egen dag så vi är tvungna att äta och baka;)