Mamma Nenne

Mariannetryffel

B59D3435-1A90-4E0A-9DC0-41EBEFED3696

Det här har blivit ett måste på julgodisbordet. Så goda, och faktiskt väldigt enkla även om det är några moment.

Ingredienser

30 mariannekarameller

1 dl grädde

250 g mörk choklad

100 g vit choklad

Gör såhär

Krossa karamellerna i mortel eller med en kavel i plastpåse. Se till att krossa dem ordentligt så det inte blir några stora bitar kvar.

Värm grädden i en kastrull och ta sedan av den från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills den smält, häll i krosset. Rör till en slät smet och ställ in i kylen i ca 1 tim.

Ta ut tryffelsmeten och rulla till bollar. Ställ in i frysen en stund. Smält den vita chokladen i ett vattenbad på spisen.

När tryfflarna är riktigt kalla ta ut dem ur frysen och doppa dem i den vita chokladen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats