Mamma Nenne

Våra tre

Så mycket glädje och kärlek de här tre kan ge, det är något helt fantastiskt. De har såklart sina stunder då jag bara vill skrika ner i en kudde och slita mitt hår, men så är det ju att vara mamma eller hur.

De har alla varsin fas just nu där de tycker om att testa sin mammas (och pappas) tålamod. Det är väldigt mycket ”nej”, ”vill inte”, ”tänker inte”, ”jag ska”! Och jag uppmuntrar absolut en egen vilja och lite skinn på näsan, det är något jag många gånger saknar hos mig själv. Men det här att respektera vuxna och lyssna på tillsägelser är minst lika viktigt och just nu är det en daglig kamp att balansera detta.

Theodore har tagit på sig en roll som ordningsvakt här hemma och är väldigt flitig med att säga till sina yngre systrar när de gör fel, vilket i vissa fall kan vara bra och i vissa fall helt fel. Det slutar oftast med att de alla tre bara står och gallskriker på varandra.

 

Nellie är familjens yrväder med ett temperament som kan skrämma slag på vem som helst. Hon går från sprudlande glad till hysteriskt vansinnig på två millisekunder och det gäller att hänga med i växlingarna för att inte ramla pladask på rumpan av rena förskräckelsen.

Saga är den lugna av dem för tillfället, sålänge hon får som hon vill. Men hon har mycket av sin storasyster i sig och har väl lärt sig ett och annat på vägen. Som till exempel det gastkramande skriket. Hon går även under namnet ”Stampe” just nu, detta på grund av hennes väldigt tydliga stampande med foten i golvet (samtidigt som hon för armarna i kors) när hon vill påvisa att hon är sur.

Och nej, våra dagar är inte enbart skrik och sura miner. För det mesta är det glada, spralliga och livfulla barn som faktiskt har riktigt roligt tillsammans. Just nu ligger de alla tre bredvid varandra i sängen och kollar på tv, tripp-trapp-trull mammas små hjärtegull.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats