I veckan nu var min morfar här och hjälpte oss med badrummet, och med sig hade han en massa fin squash som de odlat. Jag blev superglad eftersom att jag då kunde göra denna ”ostkaka” som bara är så himla god!
Ingredienser
10dl squash
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
5 msk vetemjöl
4 ägg
1 dl socker
30 mandlar
2 droppar bittermandelarom
Gör såhär
Skala och tärna squashen. Låt den koka i vatten tills den är så mjuk att man kan mosa sönder den. Häll av vattnet och mosa den med en gaffel. Blanda ut mjölet i lite av mjölet tills det inte finns några klumpar kvar. Vispa i resten av mjölken och grädden. Vispa i socker och ägg. Finhacka ca 20 mandlar och grovhacka resten, vänd ner det i smeten. Blanda till sist i den mosade squashen och bittermandelaromen. Häll smeten i en smord form och grädda i ugnen, 200 grader, i ca 45 minuter. Servera med en klick grädde och favoritsylten, mums!
Lät gott det där
Flask ostkaka, det var ett roligt namn på kakan! 😀 jag har faktiskt aldrig testat ostkaka men hört att det är väldigt gott!
Sv; tack ska du ha! Vad glad jag blir att höra att du ger mig hopp! 😀 ♥