Mamma Nenne

Vad ska jag göra när jag blir stor?

Nu har det gått några månader på föräldraledigheten, och det är många kvar. Men av erfarenhet så vet jag ju hur fort det här första året går, och innan man hinner att blinka är det dags att bege sig ut i arbetslivet igen. Och tankarna virvlar runt som bara den, vad ska jag göra, vad vill jag arbeta med? En sak är säkert och det är att jag inte har någon lust att gå tillbaka till restaurangbranschen, det har varit kul att arbeta på de ställen jag varit på men det är ingen bransch jag vill stanna i. Det jobbigaste är väl arbetstiderna, det är inga tider för en tvåbarnsmamma med småbarn om ni frågar mig. Att komma hem runt halv åtta- åtta vissa kvällar och jobba helger då man bara vill vara hemma och hitta på saker hela familjen. Nej där har jag gjort mitt.

Men som sagt, vad ska jag göra när jag blir stor? Jag gjorde ett test på jobbsafari.se bara för skoj skull och ville se om man kunde komma fram till något. Och jag tycker det stämmer ganska så bra in på mig det jag fick fram. Jag har ju faktiskt varit inne på att börja studera igen, och då läsa till lärare. Det kanske får bli det, eller? Åh vad svårt det är!

IMG_1223

Vi i Sverige är ju faktiskt väldigt priviligierade med att ha så stora möjligheter till att läsa vidare och utbilda oss till i stort sett det vi vill. Så är det vad jag vill, studera vidare? Eller vill jag fortsätta på det spåret jag var inne på vid gymnasiet, att jobba med turism? Ja jag ska inte tråka ut er med mina fortsatta funderingar kring detta, jag kan ju konstatera att jag är väldigt velig för tillfället och det känns skönt att ha några månader till att fundera. Bara jag inte funderar FÖR länge!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melany Aurora

    Håller med dig, är så sjukt bra att vi kan plugga mycket och i nästan vilken åler som helst! Ger så mycket mer möjligheter.
    Spännande för dig 😀

    Och så måste jag bara säga vilka gooosiga barn du har! Är sj sugen på entvåa <3 😀

stats