Mamma Nenne

Nellie 3 månader

image

Idag blir vår fina lilla dotter 3 hela månader. Med risk för att låta tjatig, men fy sjutton vad tiden går! Men så mycket som hinner hända med en liten bebis på tre månader. Från att gå från ett skört, rödmosigt, gnyende litet spädbarn till att bli en babymullig, leende, skrattande och jollrande bebis.

Och vilken skillnad det är från barn till barn, jag kommer inte ihåg exakt hur Theodore var i den här åldern, men jag har en känsla av att de är rätt så olika de här två. För det första så får vi ju faktiskt sova om nätterna, det fick vi inte med Theo. Han somnade efter maten ca 18.00, sov kanske till 22.00 och sedan skulle han vara vaken till ca 01.00. För en annan som då inte hann att gå och lägga sig förrän han vaknade då vid 22-tiden så blev det ju ganska slitigt. Nellie sover från ca 19.00 till ca 03.00, vaknar för att äta och somnar sedan om och sover till 06.00-07.00 då det är dags att gå upp.

Nu vet jag ju att små barn har en tendens att byta rutiner lite titt som tätt och det är inte mycket vi kan göra något åt, så jag njuter till fullo så som det är nu, imorgon kanske hon får för sig att somna vid 01.00 som storebror gjorde.

För övrigt är hon en riktigt glad liten tjej som inte gör mycket väsen av sig, hon ler så fort man pratar med henne i stort sett och busar vi så kan vi till och med locka fram lite skratt även om det än sålänge inte riktigt kommit igång än. Men hon jollrar med oss när vi sitter och pratar och vill gärna vara med i famnen bara man inte får för sig att lägga henne ner, nej sitta ska vi göra så vi ser ordentligt. Just därför tror jag att hon trivs extra bra i babysittern där hon får sitta och leka med leksakerna medans jag lagar mat eller städar. Babygymmet kan vi ligga i en stund men sen vill vi upp och sitta igen.

Jag har börjat märka av att det ibland blir lite frustration vid amningen, framförallt på kvällarna. Och eftersom att hon nu bara kan amma på ena bröstet (andra total strejkar precis som med Theo), så får vi väl se hur länge jag kan fortsätta att helamma, kanske får bli att ta till ersättning om ett tag men det gjorde vi ju även med Theodore och det fungerade ju det också.

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennifer

  Jag har både jägarexamen och vapenlicenser, haft det sen jag var typ 16 år 🙂
  Det är egentligen en fantastisk möjlighet att få släppa allt och bara njuta av skog och natur 🙂

  Skaffa jägarexamen veta, det skadar aldrig att ha 🙂

 2. Carolina

  Vilken gosig liten tös! Låter som en hel härlig unge du har dig, som både ler ofta och gör att ni får ändå en ganska bra sömn. Jag har en kusin som har ett barn som är månader gammal han med. Han är lite likadan och det är så härligt med sådana barn så du ska skatta dig lycklig! 😀

  Sv; ja, det var en härlig och perfekt tisdag för min del! 😀
  Ja, det var väldigt gott med lasange, min favorit rätt! Och sovmorgon får jag tekniskt sätt jämt men min kille tenderar att sova länge och orkar inte ligga kvar hos honom, men igår gjorde jag det 😀

 3. Jennifer

  Den här har jag fått rekommenderad, min faster och min bästa vän har haft henne med deras barn och tyckte hon var super. Mänsklig, förstående och underbar 🙂

  Kram

 4. JoJo

  men åh vilken sötnos! 😀

  sv; haha man kan ju göra både och ;D då behöver man ju inte skaffa såå många barn själv ;P mysigt att du kan tänka dig i alla fall ett barn till om några år 🙂

  ja visst är det snygga posters? 😀 jag är sjukt nöjd med dom och bara vill ha upp dom på väggarna nu! haha! 😀 det är riktigt snyggt med en tavelvägg tycker jag! försök satsa på det!

stats